Zorganizowanie wizy do Kanady wcale nie jest problemem bardzouciążliwym, jakby to mogło wydawać się na pierwszy rzut oka. Poniższy artykuł to świetna propozycja dla większości ludzi, jakie w najbliższym czasie chcą wybrać się do Kanady, ale nie mają zielonego pojęcia w jaki sposób zdobyć wizę.

Co musimy wziąć pod uwagę?? – Kanada wiza
W pierwszej kolejności należy nadmienić o tym, iż wiza do Kanady> jest wymagana nie tylko w przypadku przylotu do tego pięknego państwa, ale w czasie wycieczki przejazdem. Polacy, którzypragną udać się do Kanday tylko w celach turystycznych nie muszą posiadać tradycyjnej wizy. W Obecnie konieczny jestzaledwie zaświadczenie eTA (electronic Travel Authorization), który można otrzymać internetowo, bez potrzeby wychodzenia zmiejsca zamieszkania.

eTa do Kanady przez internet

Pozyskanie poświadczenia eTA zajmuje rzeczywiście parę minut i co najistotniejsze całość można zrealizować za pośrednictwem Internetu. Elektroniczna wiza Kanada jest w związku z tym kolosalną gospodarnością czasu, pieniędzy oraz znacznych nerwów. Żeby zdobyć niezbędne dokumenty należy wypełnić konkretny podanie, które, wolno znaleźć na stronie etacanadaonline.com/pl/. Wniosek można wyszukać także na stronie ambasady Kanady, ale niestety osiągalny jest w tym miejscu wyłącznie w języku angielskim lub francuskim. Po uzupełnieniu wniosku trzeba odpowiedzieć na kilka bezproblemowych pytań (np. czy byliśmy zatrzymani, czy posiadaliśmy relacje z ludźmi chorymi na tuberkulozę itp.). Do pozyskania poświadczenia eTA potrzebny jest paszport a także mejl, na który otrzymany poświadczenie eTA.

Ile zapłacę za eTA?

eTA do Kanady to kwota mniej więcej 31 zł (7 dolarów kanadyjskich). Wpłaty można rzecz jasna w użyteczny sposóbdokonać online z wykorzystaniem karty kredytowej. Pamiętać trzeba również o tym, iż za pośrednictwem eTA zdołamy w Kanadzie zatrzymywać się maksymalnie do 6 miesięcy. Wskazane jest wspomnieć także o tym, że dokument istotny będzie przez 5 lat od czasu wydania. Wyjazd odbywa się tylkona podstawie paszportu, skutkiem tego nie ma konieczności drukowania otrzymanego e-mailem dokumentu.

Elektroniczna wiza do Kanady

Elektroniczną wizę można zapisać online wyłącznie jeden raz,poszczególnej osobie. W praktyce oznacza to, że 5-cio osobowa rodzina podróżując do Kanady musi wypisać formularz pięć razy. Jak nadmieniono u góry wiza jest ważna jedynie w czasie 5 lat, ale jeżeli Twój paszport wcześniej straci ważność, tosamoczynnie wiza również przestanie obowiązywać. Okres wyrabiania elektronicznej wizy trwa tradycyjnie od 1 do 3 dni. Podczas wyrabiania dokumentu eTA nasz paszport musi być obowiązujący co najmniej 180 dni po dacie ukończenia wycieczki.